NHL-talent vil kopiere sin fars Canada-kunststykke

For en af de danske spillere bliver mødet med Canada ved ishockey-VM i eftermiddag en helt særlig oplevelse.

Nicklas Jensen er nemlig halvt canadier, og det er første gang, det danske NHL-talent skal møde sin fars hjemland i en seniorkamp.

- Hele min fars side af familien er fra Canada, så det bliver selvfølgelig noget specielt at spille imod dem, siger Nicklas Jensen.

Hans far, Dan Jensen, kom til Danmark i slutningen af 1980'erne for at spille ishockey. Først en sæson i Aalborg, siden en lang årrække i Herning, hvor han har boet siden.

Han fik en markant landsholdskarriere og scorede et af målene, da Danmark i 2003 sensationelt spillede 2-2 med hans fædreland, Canada. Et mål, som Dan Jensen siden har kaldt den største oplevelse i sin karriere.

- Vi sad hele familien og så kampen dengang, og jeg tror ikke, der er nogen, der glemmer det. Det står helt klart på toplisten i min fars karriere, fortæller Nicklas Jensen.

- Det kunne være sjovt at gøre det samme, så jeg har noget til fælles med ham derhjemme.

- Vi taler sammen før og efter hver kamp, og det er da specielt, at det er mod Canada. Men for hele holdet, tror jeg, det er noget specielt at spille mod dem, siger den målfarlige mand fra Vancouver Canucks.

Ishockeystormagten Canada er naturligvis storfavorit mod Danmark, men i den danske lejr er der alligevel håb om, at man kan skabe en overraskelse.

- Alle kan slå alle i moderne ishockey, så vi går ind til kampen med tro på og håb om, at vi kan vinde. Vi stiller os ikke tilfredse med et hæderligt nederlag, siger Nicklas Jensen.

Danmark og Canada mødes klokken 15.45 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip