Ni FN-soldater dræbt i baghold i Mali

Formodede islamister dræbte fredag mindst ni af FN's fredsbevarende soldater fra Niger i den nordøstlige del af Mali ved det hidtil dødeligste angreb på den internationale mission, oplyser militæret kilder.

FN's fredsbevarende styrke har ikke umiddelbart beskyldt nogen navngiven gruppe for at stå bag angrebet, men en nigeriansk officer i styrken siger til AFP, at angrebet blev udført af Bevægelsen for Enhed og Jihad i Vestafrica (Muajo), som er tæt på al-Qaeda.

- Endnu engang er liv blevet tabt i kampen for fred i Mali. Disse forbrydelser vil ikke gå upåagtet hen. Det er til dato det blodigste angreb på FN-missionen i Mali, siger Arnauld Akodjenou, der er næstkommanderende for styrken

Han kalder angrebene for "kujonagtige".

- De fandt sted tidligt fredag, da FN-soldaterne var på vej til Indelimane i Menaka-Asongo, siger han.

- De fredsbevarende FN-soldater bliver løbende udsat for angreb til trods for en vellykket fransk intervention sidste år rettet mod islamister, der forsøgte at erobre det nordlige Mali.

10 soldater fra Tchad er blevet dræbt af vejsidebomber i Kidal regionen i de seneste uger.

Mali, der har omkring 16 millioner indbyggere, er et af de fattigste lande i verden. Godt halvdelen af befolkningen lever for mindre end 10 kroner om dagen.

Landet ligger i den sydlige del af Sahara, og over 60 procent af dets landmasse er ørken. Knap tre fjerdedele af den voksne befolkning er analfabeter. Omkring 95 procent af befolkningen er muslimer.

/ritzau/AFP