Ni nyfødte børn er smittet med farlig bakterie

Den farlige multiresistente MRSA-bakterie har ramt mindst ni spædbørn på Hvidovre Hospitals afdeling for syge og for tidligt fødte børn, og 300 familier har fået brev om, at deres barn skal undersøges.

Det skriver Politiken juleaftensdag.

De smittede børn og de 300 i farezonen har alle været indlagt på Hvidovre Hospitals såkaldte neonatalafdeling.

MRSA er en stafylokokbakterie, der kan medføre betændelser som for eksempel bylder og børnesår. Bakterien er resistent over for penicillin og andre antibiotika, der normalt er standardbehandlingen for dens slags infektioner.

I yderste konsekvens kan den være livsfarlig.

- Problemet er særligt stort for nyfødte børn, fordi MRSA-bakterien her har større chance for at blive en del af deres naturlige bakterieflora, da de ikke har dannet en flora endnu, siger professor Gorm Greisen, der er overlæge ved neonatalafdelingen på Rigshospitalet, til Politiken.

- MRSA er længere tid om at forsvinde igen hos nyfødte, hvorimod kroppens andre bakterier hos voksne vil have lettere ved at overvinde MRSA, siger han.

Bakterien forsvinder dog for det meste i løbet af et års tid hos nyfødte børn.

Antallet af danskere smittet med MRSA er steget stødt de sidste fire år, og i dag er cirka en af 300 danskere ifølge Politiken smittet.

Næstformand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Anne Ehrenreich (V), kalder det "meget trist og alvorligt, når det er på en afdeling med for tidligt fødte børn".

- Det er klart, at det giver os anledning til refleksion, og vi vil tage det her konkrete tilfælde op og overveje behovet for at have et beredskab, siger hun til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip