Ni timer efter svinetransport væltede: Motorvej er åbnet igen

Ann Katrine Warren

|

24/04/2013

Dagens topnyheder

Klokken 15 kunne trafikken endelig igen begynde at køre i det sydgående spor på E45 ved Hadsten. Motorvejen mellem Randers og Aarhus havde været spærret siden klokken 7.07, hvor en svinetransport med omkring 500 grise forulykkede.

Fem personer blev kvæstet, da lastbilen, som kom kørende i det nordgående spor, bragede igennem midterautoværnet og ramte flere andre biler i det modsatte spor. Lastbilchaufføren og en anden person er ifølge Østjyllands Politi kommet alvorligt til skade.

Chaufføren mistede kontrollen over svinetransporten, da det venstre fordæk eksploderede. En del af de 500 svin blev dræbt, da de blev slynget ud af anhængeren, mens resten løb forvildet rundt på ulykkesstedet og skabte yderligere kaos.

E45 blev spærret i begge retninger fra Hadsten-afkørslen til Aarhus Nord, mens det omfattende oprydningsarbejdet stod på. Bjærgningsmandskabet havde problemer med at få fjernet lastbilen, hvilket fik arbejdet til at trække yderligere ud. Imens sad mange bilister ubehjælpeligt fast i den stadigt voksende kø.

Tilføj Dagens.dk som din ven på Facebook - klik her

- Østjyllands Politi har fuld forståelse for, at dagens uheld har skabt voldsomme problemer for en del bilister, men vi vil gerne rose størstedelen af bilisterne for at udvise stor tålmodighed og for at hjælpe vores folk ude på uheldsstedet, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Klaus Hvegholm Møller.

Klokken 14.15 åbnede det nordgående spor for al trafik, og klokken 15 kunne trafikken igen passere i sydgående retning. Politiet melder dog stadig om kø på stedet.

Der er hastighedsnedsættelse på 80 kilometer i timen i begge retninger på strækningen – og det vil der formenligt være nogle dage endnu.

TV2 havde tidligere på dagen nyhedshelikopteren i luften over ulykkesstedet. De videoen fra TV2 Østjylland herunder.