Ni ud af 10 i jernet får fremgang i lønnen i år

Lønnen kommer til at strække lidt længere i år for medlemmerne af fagforbundet Dansk Metal.

Mere end ni ud af 10 af medlemmerne kan se frem til en reallønsfremgang, viser en opgørelse fra Dansk Metal. Årets lokale lønforhandlinger har indtil videre resulteret i lønstigninger på 1,7 procent.

Sidste år fik de omkring 4000 medlemmer en lønstigning på 1,6 procent. For hele 2013 endte inflationen med at stige 0,8 procent - det laveste niveau siden 1953 - og det resulterede i, at der kom mere i lønningsposen, end priserne steg.

Og da inflationen forventes at lande på omkring en procent i år, vil prisstigningerne heller ikke i år æde hele lønstigningen op.

Indberetningerne fra tillidsfolkene viser, at væsentlig færre ansatte får meget lave eller slet ingen lønstigning. I år er det kun 7,2 procent af de ansatte, der har fået mindre end en procent mere i løn, hvor det sidste år var 15,9 procent.

Baggrunden for lønstigningerne er ifølge fagforbundet, at flere virksomheder klarer sig bedre. Og det er produktivitetsfremgangen i industrien, der er årsag til, at Dansk Metals medlemmer får lidt mere at rutte med.

- Danske virksomheder og ansatte er ganske enkelt fleksible og kan levere høj kvalitet til tiden, så der er grund til at se positivt på de danske industrivirksomheders situation og fremtidsudsigter, lyder det fra fagforbundet.

- 2014 synes derfor at blive det andet år i træk med reallønsstigninger. Lønstigningerne ligger dog stadig på et forholdsvis lavt niveau, skriver Dansk Metal i opgørelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip