Nibali er lettet: Fantastisk med Fuglsang ved min side

Alt flaskede sig tilsyneladende for Astana på den dramatiske 5. etape af Tour de France, som kostede favoritten Chris Froome videre deltagelse og satte blandt andre Alberto Contador tilbage med flere minutter.

Astanas kaptajn Vincenzo Nibali, som forsvarede sin føring i løbet, kom i mål som nummer tre lige efter sin danske løjtnant Jakob Fuglsang.

- Alt lykkedes perfekt for os i dag.

- Det var vores plan at have en mand i et udbrud og sidde forrest i feltet. Jakob har stor erfaring, og han er tidligere mountainbiker. Det var godt at have ham ved min side, siger Nibali.

Hverken Nibali eller Fuglsang har nævneværdig erfaring i at køre på brosten. Fuglsang har kørt to løb i karrieren på det vanskelige underlag.

Så det var mildest talt et absurd syn, at se de to køre i fuld fart forrest i feltet, mens andre favoritter og specialister faldt fra bagude.

- Jeg må indrømme, at jeg var presset til grænsen de sidste kilometer, for jeg havde ikke fået nok at spise, siger Nibali.

Italieneren, som udbyggede sin føring i klassementet, mener dog ikke, at han på grund af sin tredjeplads kan gøre sig i et brostensløb som Paris-Roubaix.

- Man kan ikke sammenligne etapen med Paris-Roubaix, hvor brostene er meget mere vanskelige, end de var i dag, siger Nibali.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip