Nibali er ydmyg: Privilegium at stå blandt Tour-legender

Vincenzo Nibali kroner en historisk bedrift med sin samlede sejr i Tour de France, som for ham fuldender triumfer i cykelsportens tre største etapeløb Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

Det franske løb står for ham, selvom han er italiener, alligevel som det største.

- Touren er endnu større end Giroen. Dette er et mere intenst øjeblik. Niveauet her er højere sammenlignet med de andre store etapeløb.

- Når jeg tænker på Tourens historie og det faktum, at mit navn nu bliver indskrevet blandt andre legender, så er det et virkelig stort øjeblik for mig. Det er et privilegium at stå ved siden af dem (i bøgerne), siger Nibali.

Italieneren, som blev nummer fire på 20. etape efter vinderen Tony Martin, slutter på førstepladsen i det samlede klassement med en føring på næsten otte minutter til nummer to, franskmanden Jean-Christophe Peraud.

- Som tiden går, vil jeg finde ord, der kan beskrive, hvad jeg har opnået. Måske i morgen på Champs-Elysees vil jeg bedre kunne forstå, hvad jeg har vundet, siger Nibali.

Astana-rytteren blev blandt andet spurgt, om han kunne se ligheder mellem sin egen sejr og den seneste italienske sejr, da Marco Pantani vandt i 1998.

- Det er svært at sammenligne Pantanis og min sejr. Marco vandt sin sejr i sidste uge, to dage før løbet sluttede. For mig var det totalt modsat. Jeg havde den gule trøje efter to dage, så jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal sige.

Den 29-årige italiener sendte også en kærlig hilsen til sin familie og gentog flere gange, at han ikke er kommet sovende til sin triumf.

- Jeg forlod min familie, da jeg var 15 år gammel for at nå det niveau og det resultat, som jeg har opnået i dag.

- Indeni er jeg stadig en lille dreng - når jeg kan være det. Jeg tager stadig på besøg hos min familie, når jeg kan, og vi kører søndagsture. De husker mig som den lille dreng, jeg var, da jeg kørte omkring på de lokale veje. De støttede mig, da jeg var lille og de husker mig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip