Nibali har fidus til Contador: Han er mere erfaren

Skrevet af admin

|

05/07/2014

Dagens topnyheder

Vincenzo Nibali går ind til Touren med håb om samlet sejr, men italieneren erkender i samme åndedrag, at målet bliver særdeles svært at indfri, da Chris Froome og Alberto Contador aktuelt er i en klasse for sig.

Blandt de to favoritter vurderer Astana-rytteren, at Contador fra Tinkoff-Saxo kan drage fordel af sin lange erfaring.

- Det er svært at sige, hvem der er den største favorit af Froome og Contador. De er begge fantastiske ryttere. Contador har nok mere erfaring. Det bliver en heftig kamp om sejren, men der er også andre udfordrere som Rodriguez, Valverde og Rui Costa, siger Nibali.

Contador vandt Touren første gang i 2007, samme år som Froome blev professionel - på et mindre afrikansk hold.

Den italienske mester fra Astana har skabt middelmådige resultater hidtil i sæsonen, men har de seneste uger - ifølge ham selv og hans løjtnant Jakob Fuglsang - taget et skridt opad på formstigen.

- Jeg har arbejdet meget hårdt for at blive klar. Jeg har lige vundet det italienske mesterskab, og jeg føler mig parat. Samtidig har jeg et stærkt hold til at støtte mig, siger Nibali.

- Efter Criterium du Dauphine har jeg arbejdet på at opbygge formen, og vi har hele tiden fokuseret på at nå det bedste niveau til Tour de France, lyder det fra den italienske mester.

/ritzau/