Nibali i gult for første gang: Jeg er en af de få

For første gang i karrieren kunne Vincenzo Nibali søndag erobre den gule førertrøje i Tour de France efter sin sejr på løbets 2. etape.

- Det er en stor lykke at erobre denne trøje. Meget få ryttere har prøvet at køre med både den lyserøde førertrøje i Giroen og den gule førertrøje i Touren, så det er jeg stolt over, siger Nibali.

Efter et middelmådigt forår blev al tvivl om italienerens aktuelle styrke fejet til side, da han angreb til slut på den 200 kilometer lange og kuperede etape til Sheffield. Ud over det italienske mesterskab er det hans første sejr i denne sæson.

Ligesom på lørdagens indledende etape blev Nibali og Tour-feltet hyldet af millionvis af briter, som stod i grøfterne langs ruten og gjorde cykelløbet til en farverig fest. Det gjorde indtryk på etapevinderen.

- Den gule trøje dedikerer jeg først og fremmest til italienerne. Men jeg vil også dedikere denne sejr til briterne, fordi de har været så fantastiske, siger Nibali.

Før Nibali stak af fra favoritgruppen, havde løbets forhåndsudnævnte favoritter Alberto Contador og Chris Froome også forsøgt sig - uden held.

- I finalen forsøgte alle favoritterne med angreb. Først kom Contador med et meget kraftfuldt angreb, og derefter forsøgte Froome. Så kom Peter Sagan og Jakob Fuglsang, og derefter kørte jeg væk.

- Jeg føler mig i rigtig godt form lige nu, men vi skal huske, at Touren er lang endnu.

- Mit hold arbejdede virkelig stærkt i dag.

Italieneren blev nummer tre i Touren for to år siden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip