Nibali vil være Italiens OL-håb i 2016

Den italienske cykelrytter Vincenzo Nibali (Astana) har fået et smil på læben efter at have set ruten for det OL, som venter i Rio om lidt mere end halvandet år.

Dette års Tour de France-vinder siger til avisen Gazzetta dello Sport, at han vil være Italiens kaptajn til OL-løbet, der byder på adskillige stigninger, som rytterne skal passere flere gange i løbet.

- Jeg har kigget på det og det ser ud til at være en hård rute. Den er svær og passer til mine kvalifikationer. Vi får se. Der er jo stadig halvandet år til, men jeg vil gerne være holdkaptajn, siger han til avisen ifølge cyclingnews.

Arrangørerne af OL i Rio offentliggjorde OL-ruten tidligere i december, og den indeholder stigningsprocenter helt op til 13 procent.

Det olympiske landevejsløb bliver kørt på OL's første konkurrencedag den 6. august 2016.

Vincenzo Nibali vandt dette års Tour de France med et forspring på mere end syv minutter til franskmanden Jean-Christophe Peraud.

Han ved godt, at 2015-udgaven af det franske etapeløb ser ud til at blive en anderledes svær nød at knække med både Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Chris Froome (Sky) og Nairo Quintana (Movistar).

- Det bliver svært at gentage succesen, men intet er selvfølgelig umuligt, og jeg arbejder allerede godt frem mod næste sæson. Touren er bestemt mit primære mål, men jeg vil ikke negligere andre vigtige løb, siger han Vincenzo Nibali videre.

Næste års Tour de France begynder den 4. juli i den hollandske by Utrecht.

/ritzau/

 

Dagens Gossip