Nibalis signal løfter moralen hos Fuglsang og Astana

Hvis rytterne på Astana-mandskabet har været lidt mellemfornøjet i de seneste dage efter Lars Boom-sagen, der skabte et voldsomt postyr op til Tour de France-starten, har holdets kaptajn til gengæld sørget for at skabe ro på holdet igen.

Med sin fine præstation på første etapes enkeltstart fik Vincenzo Nibali sendt et klart signal om, at man igen i år skal regne med den forsvarende Tour de France-vinder, når topplaceringerne i verdens mest prestigefyldte cykelløb skal uddeles.

Nibali har ellers ikke gjort meget væsen af sig hele foråret, og han kom derfor til Touren som en lidt usikker faktor i spillet om topplaceringerne, men lørdag var han hurtigere end de øvrige tre klassementfavoritter.

- Det viser, at han er godt kørende, og at han er klar, siger hans danske luksushjælper Jakob Fuglsang.

Nibali var syv sekunder hurtigere end Chris Froome, og han distancerede Alberto Contador og Nairo Quintana med henholdsvis 15 og 18 sekunder på de 13,8 kilometers tidskørsel.

- De andre ville gerne have slået ham, men det kunne de ikke, og det kan godt give et lille psykisk overtag, mener Fuglsang.

Sidste år leverede Nibali et mesterstykke på anden etape, hvor han til sidst distancerede alle medfavoritter og kunne køre alene over målstregen.

Søndagens udfordring ligner umiddelbart en klassisk sprinteretape, men sidevinden kan få en betydning og kan måske skabe huller i feltet.

- Vi skal måske forsøge noget de næste dage, men vi må lige se, hvordan det hele udvikler sig. Vi har generelt et godt hold til de første 10 etaper, siger Jakob Fuglsang.

Søndagens etape går fra Utrecht til Zélande og er på 166 kilometer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip