Nicki Bille-advokat: Sagen har haft store konsekvenser

Nicki Bille Nielsen vil den kommende tid overveje, om han skal anke torsdagens dom på 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for at modsætte sig anholdelse og bide en politibetjent under en bytur i påsken sidste år.

Det oplyser fodboldspillerens forsvarer, Peter Berg, umiddelbart efter at dommen er blevet afsagt ved Københavns Byret.

- Vi kan konstatere, at der på et af tiltalepunkterne var uenighed mellem dommerne, og vi vil nu vurdere, om vi skal gå videre, siger Peter Berg, mens hans klient er hastet væk fra retten uden at kommentere dommen.

- Han sagde til mig, at han gerne ville tænke sig om, fortæller forsvareren.

- Sagen har haft meget store konsekvenser for ham. Han har været påvirket af denne sag i et år. Han har ønsket en dom i lang tid. Man skal huske på, at det foregik 18. april sidste år, siger Berg.

- Om sagen også har haft professionelle konsekvenser for ham, det kan jeg ikke sige. Jeg er advokat og ikke hans træner, konstaterer han.

Det var på det mest alvorlige af de tre tiltalepunkter, at de tre dommere i Københavns Byret var enige. To af dem fandt det bevist, at Nicki Bille Nielsen bed en kvindelig politibetjent, efter at han var blevet anholdt på grund af gadeuorden.

Den 27-årige fodboldspiller havde forinden fået peberspray i ansigtet, da han strittede imod en anholdelse.

Politiets anklager havde i sin procedure krævet 60 dages betinget fængsel - blandt andet med henvisning til, at Nicki Bille Nielsen i 2009 fik en betinget dom for at uddele knytnæveslag i trafikken.

Det endte med betinget fængsel og samfundstjeneste, blandt andet fordi dommen tog højde for en kommende lovændring, hvor der i højere grad skal tildeles samfundstjeneste.

Derudover blev der lagt vægt på, at den kvindelige betjent, som blev bidt, ikke led alvorlig skade.

Peter Berg virker ikke helt utilfreds med torsdagens dom.

- Det er ikke en sejr, men heller ikke et helt utilfredsstillende resultat. Vi vil gerne overveje, hvad vi gør. Nu får vi dommen på tryk, og det gør det nemmere for os at tage stilling til, siger Peter Berg.

Forsvarsadvokaten forsøgte på et tidspunkt at få lukket dørene i Københavns Byret, da Nicki Bille Nielsens personlige forhold skulle vendes.

Det var her, at fodboldspillerens - i offentligheden hidtil ukendte - dom for vold i trafikken kom frem.

Peter Berg fortæller dog, at hans hensigt ikke var at skjule den tidligere dom for offentligheden.

- Man skal varetage sin klients interesser, og det havde jeg ikke held til.

- Det var ikke for at skjule noget. Jeg ville bare læse op af personundersøgelsen, der beskrev hans levnedsforløb fra fødsel til nu. Men det undlod jeg så at gøre, siger forsvarsadvokaten.

Politiets anklager har ligesom Nicki Bille Nielsen mulighed for at anke dommen til landsretten, men det, tvivler Peter Berg på, vil ske.

- Jeg tror ikke, at de anker.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip