Nicki Bille i retten: Nægter at have bidt betjent

Fodboldspilleren Nicki Bille Nielsen nægter, at han bed en betjent, efter han blev anholdt i påsken sidste år i kølvandet på en bytur.

Det kom frem torsdag, hvor den 27-årige Evian-angriber i byretten fortalte sin version af begivenhederne natten til 18. april 2014 i Antonigade i det indre København.

Nicki Bille Nielsen nægter to af tre forhold, men han erkender, at han råbte op og sparkede til en cykel og en parkeringsautomat efter et skænderi med kæresten.

- Jeg sparkede til en p-automat og en cykel, men jeg flippede ikke helt ud eller hoppede. Det var overfladiske spark.

- Det var dumt, og jeg gik væk, og én tog fat i min arm. Jeg var oprørt, så jeg tog min hånd væk og sagde "fuck af", forklarer han.

Hånden tilhørte en betjent, og Nicki Bille Nielsen er anklaget for, at han strittede imod, da to betjente forsøgte at lægge ham i håndjern. Han nægter også, at han bed en betjent i armen.

- Først opdagede jeg ikke, at det var politiet. Jeg var inde i mig selv, jeg ville bare væk derfra og hjem. Jeg tog min hånd væk og sagde "lad vær, jeg går".

- Så blev der taget hårdt fat i mig, og så eskalerede det derfra. Jeg ved ikke, om politiet har opfattet det anderledes. Jeg fik peberspray, siger Nicki Bille Nielsen.

Han forklarer videre, at han fik et chok over pebersprayen, og at det måske har fået ham til at spænde i kroppen. Han ønskede i hvert fald ikke at kæmpe mod politiet, da han blev lagt i håndjern, forklarer han.

Det sved og gjorde ondt i øjnene, og inde i politibilen opstår en episode, hvor en betjent har anklaget Nielsen for at bide. Det nægter fodboldspilleren at have gjort.

- Jeg har ikke bidt kvinden. Da jeg lå ned i midterkonsollen, og da hun havde armen på mit ansigt, sagde hun, at jeg bed. Jeg ved ikke, om hun har mærket en tand. Hun sagde, "du skal fandeme ikke bide", og jeg svarede, "jeg bider da ikke".

Vold mod tjenestemand har en straframme på otte år, men i sager som sagen mod Nicki Bille Nielsen medfører det typisk en straf på en til tre måneders fængsel, samfundstjeneste eller en kombination, hvis han findes skyldig i at have bidt betjenten.

Nicki Bille Nielsen klagede efter anholdelsen sidste år over de to betjente til Den Uafhængige Politianklagemyndighed, da han mente, at han blev uretfærdigt behandlet i forbindelse med anholdelsen.

Fodboldspilleren er noteret for tre landskampe for Danmark - og har flere gange bragt sig selv i offentlighedens søgelys uden for banen. Da han fra 2013 til 2014 spillede i norske Rosenborg, opnåede han status af mediedarling i Norge.

Selv om Bille Nielsen var populær i Norge, gjorde han sig også bemærket for det negative i Trondheim. Blandt andet var han involveret i et værtshusslagsmål i efteråret 2013.

Norsk politi måtte gribe ind, fordi danskeren smadrede glas, spyttede på en bar-ansat og slog ud efter folk, da han blev smidt ud af en natklub. Hele balladen medførte en bøde på 10.000 norske kroner.

I dag spiller han i franske Evian.

/ritzau/

 

Dagens Gossip