Nicki Bille Nielsen tiltales for vold efter påskeballade

08/07/2014 13:39

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Fodboldspilleren Nicki Bille Nielsen bliver tiltalt i voldssagen fra april, skriver politiet i en pressemeddelelse ifølge det norske medie VG.

Ifølge det norske medie har Københavns Politi udsendt følgende pressemeddelelse.

- Kære alle. I har tidligere vist interesse for voldssagen mod Nicki Bille. Han er nu blevet tiltalt.

Nicki Bille, der til dagligt spiller i norske Rosenborg, blev anholdt i København i april efter at have været i klammeri med politiet.

Angriberen blev anholdt, fordi han sparkede til en parkeringsautomat og en cykel. I forbindelse med anholdelsen bed han angiveligt en af betjentene, og derfor risikerer han tiltale for vold mod tjenestemand i funktion.

- Jeg kan bekræfte, at han er tiltalt, og at hovedforholdet i sagen omhandler straffelovens paragraf 119 om vold mod tjenestemand, siger politianklager Pia Simon til Ritzau.

Hun vil ikke ud med, hvilke beviser der har ført til tiltalen.

- Anklagemyndighedens opgave er at vurdere, om der kan ske domfældelse, og det tror jeg på i denne sag. Derfor er der rejst tiltale. Mere kan jeg ikke sige.

Overfor den norske avis VG oplyser anklageren, at Nicki Bille Nielsen skal møde i byretten i København i oktober.

- Strafferammen for vold mod polititjenestemand er i Danmark bøder eller fængselsstraf i op til otte år, siger Pia Simon til VG

Det kan altså ende med ubetinget fængsel for angriberen, der ikke har været udtaget til det danske landshold i 2014.

Nicki Bille Nielsen føler sig uretfærdigt behandlet og har klaget til Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP) over anholdelsen. I april forklarede fodboldspillerens advokat Peter Berg til den norske avis Adresseavisen, hvorfor der er klaget.

- Man har et system i Danmark, hvor man i sådanne sager kan klage til en bestemt myndighed. Det har vi nu gjort, fordi vi mener, at Nicki Bille blev uretfærdigt behandlet under anholdelsen.

Den danske landsholdsspiller mener, at politiet optrådte kritisabelt under anholdelsen, og det skulle flere vidners videoer til episoden angiveligt bekræfte.

Det er nu op til DUP at vurdere, om politiet var for hårdhændede eller gjorde noget forkert under anholdelsen.

/ritzau/