Nicki Sørensen afviser anklage fra Michael Rasmussen

Den danske cykelrytter Nicki Sørensen bliver af Michael Rasmussen beskyldt for en række ting i forbindelse med sidstnævntes bog "Gul feber".

Nicki Sørensen svarer nu tilbage på Michael Rasmussens anklager om deres fælles fortid med det forbudte stof kortison.

- Jeg havde ondt i knæet, og derfor brugte jeg det. Men jeg har jo ikke været testet positiv for det. Det kan man jo slet ikke på den måde, jeg har fået det, siger Nicki Sørensen til tv2.dk.

Michael Rasmussen skriver i sin bog, at han efter Vuelta a España i 2003 modtog et brev fra de franske dopingmyndigheder. Brevet indeholdt en positiv prøve for brug af kortison.

- Theo de Rooij (Rabobank-sportsdirektør, red.) forsikrede mig, at jeg kunne være helt rolig. Doktor Leinders skulle nok sende dem sit standardbrev, hvor han forklarede den medicinske årsag til behandlingen med kortison, lyder det fra Michael Rasmussen.

Ifølge Michael Rasmussen brugte alle cykelhold dengang falske certifikater for at forklare brugen af kortison.

Nicki Sørensen skulle efter Tour de France ifølge Michael Rasmussen have stået i samme prekære situation.

Men det afviser Nicki Sørensen.

- Jeg har aldrig været testet positiv for brug af kortison. Det kan man jo slet ikke blive, når man, som jeg, fik det ordineret af en læge på grund af smerter i knæet. Den er jo ikke længere end det, siger Saxo-Tinkoff-rytteren.

Nicki Sørensen ønsker ikke at forholde sig til de andre anklager mod ham i Michael Rasmussens bog. Her anklages Bjarne Riis-rytteren blandt andet for at købe epo og grave det ned i sin baghave.

/ritzau/

 

Dagens Gossip