Nicki Sørensen afviser at kommentere dopingrapport

Den tidligere professionelle cykelrytter Nicki Sørensen ønsker ikke at udtale sig om, hvorfor hans forklaring om brug af doping tilsyneladende er udeladt i den rapport, som Anti Doping Danmark (ADD) offentliggør tirsdag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen er kommet i besiddelse af to resuméer fra rapporten, og i den ene er Nicki Sørensens navn fjernet, mens det ikke er tilfældet i den anden version.

ADD forsøger dermed ifølge Ekstra Bladet at "udviske alle spor" af Nicki Sørensens "tilståede" brug af ulovlige midler.

Hovedpersonen selv ønsker ikke at forholde sig til avisens påstand.

- Jeg har ingen kommentar til den der rapport. Sådan er det, siger Nicki Sørensen til Ekstra Bladet.

Det fremgår af interviewet, at han måske senere vil kommentere rapporten.

Avisen skriver, at en anden eks-rytter, Michael Rasmussen, i april blev bedt om at godkende sin vidneafhøring.

En måned senere tilbagekaldte ADD dog dette resumé og kaldte det i stedet for et "foreløbigt dokument".

Det nye resumé, som Michael Rasmussen blev bedt om at underskrive, var så renset for omtale af Nicki Sørensens dopingmisbrug, og derfor nægter Rasmussen ifølge avisen at godkende det til brug for den afsluttende rapport.

I et af de udeladte afsnit, som Ekstra Bladet gengiver, hedder det: "Nicki Sørensen har over for undersøgelsesgruppen bekræftet at have taget kortison i forbindelse med OL i 2004".

ADD har også fjernet et afsnit, hvoraf det fremgår, at undersøgelsesgruppen "anser det for sikkert, at Michael Rasmussen og Nicki Sørensen har indtaget kortison før det olympiske landevejsløb".

Anti Doping Danmark meddelte i en pressemeddelelse sent søndag aften, at man indkalder til et pressemøde om dopingrapporten "Rapport om doping i dansk cykelsport 1998-2015".

Medlemmerne af ADD og Danmarks Idræts-Forbunds (DIF's) undersøgelsesgruppe ønsker ikke at kommentere rapporten, før den er udgivet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip