Nicki Sørensen var dopet under OL i 2004

I Anti Doping Danmarks (ADD) netop offentliggjorte rapport indrømmer cykelrytteren Nicki Sørensen, at han var dopet under OL i Athen 2004.

Flere andre deltagere på det danske OL-hold afviser at have taget doping under legene.

Michael Rasmussens bog "Gul feber", der udkom i 2013, beskriver en situation, hvor nogle af de danske ryttere havde spurgt hinanden om "de havde noget at køre på".

"Nicki Sørensen har over for undersøgelsesgruppen oplyst, at han ikke husker den konkrete episode under OL i detaljer, men han erkender at have taget Synachten forud for landevejsløbet."

"Nicki Sørensen har i øvrigt erkendt over for undersøgelsesgruppen, at han har benyttet sig af doping, herunder epo, kortison (og kortison-lignende præparater) samt en enkelt gang væksthormon i perioden fra 1999-2003, hvorefter han stoppede og kun anvendte Synachten en enkelt gang ved OL i 2004," oplyses der i Anti Doping Danmarks rapport.

Michael Rasmussen har udtalt, at det var Frank Høj, der smuglede Synachten ind i OL-byen, men det afviser Frank Høj over for undersøgelsesgruppen bag rapporten.

Bo Hamburger har over for undersøgelsesgruppen bekræftet, at der blandt flere af rytterne var snak om, hvorvidt Synachten kunne spores i en dopingkontrol.

"Hamburger kan ikke huske, at Synachten var på bordet i OL-byen, og han ved ikke med sikkerhed, at nogen af rytterne tog det, men går ud fra, at Frank Høj og Michael Rasmussen gjorde," lyder det i rapporten.

Lars Michaelsen afviser også at have taget Synachten under OL, og han siger, at han ikke har kendskab til andre, der gjorde det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip