Nicklas Bendtner er udtaget til landsholdet

Nicklas Bendtner er tilbage på det danske landshold forud for testkampen mod Tyrkiet og EM-kvalifikationskampen hjemme mod Armenien i september.

Bendtner var sammen med Lasse Vibe fra IFK Göteborg navnene på de spillere, som landstræner Morten Olsen torsdag efterudtog.

Olsen har ellers tidligere afvist, at Bendtner på grund af manglende kampform ikke kunne komme i betragtning til at blive udtaget.

- Han har ikke spillet et minut, siden han spillede i starten af marts med landsholdet på Wembley. Så det er for mig næsten utopi, sagde Morten Olsen til tv2.dk for en måned siden.

Men landstræneren har nu ændret holdning, efter Bendtner er startet hos tyske Wolfsburg.

- Vi har ikke haft mulighed for at se Bendtner spille, men efter at have snakket med Wolfsburg har vi alligevel valgt at inkludere ham i truppen.

- Det er dels målt op mod de andre muligheder, vi havde, og så giver det os mulighed for at se nærmere på Nicklas til træning og eventuelt i kamp mod Tyrkiet med henblik på kampen mod Armenien, siger Morten Olsen til DBU's hjemmeside.

Bendtner og Vibe gør nu Martin Braithwaite selskab som angribere i den danske trup.

I modsætning til Bendtner er Vibe i glimrende kampform, hvilket han var vist med stor målfarlighed i den svenske liga, hvor han er topscorer i denne sæson med 14 mål.

- Med Lasse inkluderer vi en fleksibel angrebsspiller, der kan bruges på mange forskellige poster, som kommer til Helsingør med en masse selvtillid i bagagen efter hans gode præstation for Göteborg, siger Morten Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip