Nicklas Bendtner er ustoppelig mod Portugal

14/10/2014

Nicklas Bendtner har aldrig været bleg for at udtrykke sig om sin selvtillid. Men særligt når modstanderen er Portugal, har den høje angriber god grund til at tro på egne evner.

Wolfsburg-angriberen, der aktuelt befinder sig i en lang scoringstørke, kan præsentere en meget potent statistik mod tirsdagens modstander i København.

Fem gange har han mødt Portugal med det danske landshold, og hver eneste gang har han scoret. Seks af hans 24 landskampsmål er scoret mod holdet fra den iberiske halvø.

Ifølge den portugisiske fodboldside MaisFutebol har ingen spiller igennem de seneste 50 år scoret lige så mange mål mod Portugal som danske Nicklas Bendtner.

Tæller man hele det portugisiske landsholds historie med, har kun spanieren Isidro Langara banket flere mål ind mod Portugal end Bendtner.

Danskeren deler andenpladsen med engelske Tom Fynney og spanske Telmo Zarra. Så Ronaldo og co. bør være advaret, skriver MaisFutebol.

Derfor er Bendtner formentlig blandt landstræner Morten Olsens sikreste kort i startopstillingen i kampen mod Portugal.

- Jeg kan simpelthen ikke give svaret på, hvorfor han scorer så meget mod Portugal. Men jeg håber bestemt ikke, at det er tilfældigt, for han skulle gerne fortsætte stimen, siger Olsen.

Allerede som 18-årig lynede Bendtner mod Portugal, da Morten Olsen gav ham det sidste kvarter på banen i stedet for Jon Dahl Tomasson i en testkamp på Brøndby Stadion.

Bendtner takkede for tilliden i sin anden landskamp ved at score til slutresultatet 4-2 i kampens sidste minut.

Nærmest præcis to år senere var der point på spil i VM-kvalifikationskampen i Lissabon. Seks minutter før tid sparkede Bendtner Danmark på 1-1 med en flot afslutning fra venstre side af straffesparksfeltet.

Derfra udviklede kampen sig dramatisk, og Danmark vendte 1-2 til sejr på 3-2 i opgørets sidste minutter.

Endnu flottere var Bendtners kasse et år senere i Parken i samme kvalifikationsturnering. Han tæmmede bolden og hamrede den i nettaget til 1-0, men kort før tid udlignede udeholdet dog til 1-1.

To år senere - i oktober 2011 - løftede Danmark sit niveau yderligere i en af holdets bedste kampe i de seneste år. Bendtner sørgede for målet til 2-0 i sejren, der kom til at lyde på 2-1 efter Cristiano Ronaldos frisparksdrøn i overtiden.

Sejren sendte Danmark til EM i 2012, og her blev Portugal igen modstanderen i gruppespillet. I Ukraine førte Portugal 2-0, men to mål af Bendtner bragte Danmark tilbage, inden Portugal alligevel sejrede på et mål kort før tid.

Kun én gang har Bendtner misset en kamp mod Portugal; udekampen i EM-kvalifikationen i 2010.

Han var skadet og måtte se Danmark tabe 1-3. Det var den eneste gang af de omtalte kampe, hvor Danmark blev overmatchet af portugiserne, blot for at illustrere angriberens betydning.