Nicklas Bendtner scorer i Wolfsburg-fiasko

17/04/2015

Wolfsburg har haft en forrygende sæson i både Bundesligaen og Europa League, men eventyret i sidstnævnte kan meget vel slutte i Italien torsdag i næste uge.

Tyskerne med Nicklas Bendtner på banen i den sidste halve time tabte overraskende med hele 1-4 i den første kvartfinale mod Napoli. Bendtner stod for Wolfsburgs trøstmål 10 minutter før tid.

Med til historien om fiaskoen hører dog, at Napoli havde heldet med sig, eftersom italienernes første scoring burde have været annulleret.

Den tidligere Real Madrid-angriber Gonzalo Higuain modtog en lang aflevering på kanten af offside, men han brugte armen til at tæmme bolden, inden han bankede den i kassen efter et kvarters spil.

Dommerne så dog ikke noget, og så var Napoli foran med 1-0.

Mindre end otte minutter senere blev ondt til værre for Wolfsburg. Et flot Napoli-opspil splittede det tyske forsvar, og i fri position i feltet kunne italienernes anfører Marek Hamsik gøre det til 2-0.

I overtiden i første halvleg ramte André Schürrle overliggeren, men allerede få minutter inde i anden halvleg burde Wolfsburg have fået dødsstødet.

Gonzalo Higuain kom alene igennem, men Diego Benaglio diskede op med en flot redning.

Efter 57 minutter blev Nicklas Bendtner sendt ind i stedet for en anonym Bas Dost, men danskeren kunne heller ikke vende slagets gang.

Man skulle tro, at Wolfsburg havde taget ved lære af Bayern Münchens indsats i Porto onsdag, for det tyske forsvar havde bestemt ikke en af sine bedste dage.

En aflevering direkte hen i fødderne på en Napoli-spiller blev sendt ind foran til Marek Hamsik, som med sit andet mål gjorde det til 3-0.

Med et lille kvarter igen blev fiaskoen total for Wolfsburg, da indskiftede Manolo Gabbiadini udnyttede endnu en blunder i tyskernes forsvar til at heade 4-0-målet ind.

10 minutter før tid fik Nicklas Bendtner dog gjort opmærksom på sig selv, da han tæt under mål reducerede til 1-4 med en ægte Jon Dahl-inderside.

Scoringen fjernede ikke billedet af en forfærdelig aften for Wolfsburg, som får mere end svært ved at spille sig videre til semifinalen efter det store nederlag.

I de tre andre Europa League-kvartfinaler spillede Dynamo Kiev og Fiorentina 1-1, Club Brügge og Dnipro spillede 0-0, mens Sevilla vandt 2-1 hjemme over Zenit St. Petersborg.