Nicolai Jørgensen sikrer FCK fuld gevinst mod Esbjerg

28/02/2016

FC København åbnede søndag forårssæsonen i Superligaen med en hjemmesejr på 2-1 over Esbjerg.

Nicolai Jørgensen blev matchvinder på et hovedstødsmål i begyndelsen af anden halvleg, efter at værterne var kommet i uventede problemer mod gæsterne fra bunden af tabellen.

Det var som om, at Nicolai Jørgensen fik nok. Han tog fat i bolden foran gæsternes straffesparkfelt, og omringet af Esbjerg-spillere fik han lagt bolden ud til Peter Ankersen på højrekanten.

Et par sekunder senere havde FCK-profilen taget løbet mod bageste stolpe, hvor han kunne heade Ankersens indlæg i mål til 2-1. Sådan skal det gøres.

Gæsternes Daniel Stenderup mente dog, at Jørgensen havde skubbet ham lige lovligt meget.

Esbjerg, der gav comeback til holdets tidligere profil Jesper Jørgensen, var ellers kommet godt ud efter pausen.

Vestjyderne red på det tidspunkt videre på Bjørn Paulsens lidt tilfældige 1-1-udligning efter 41 minutter, hvor bolden snittede Thomas Delaney på vej i mål. Det var ikke givet, at FCK trods stor dominans ville tage sejren over ligaens nummer 11.

Generelt kom flere FCK-spillere fint ud efter vinterpausen, og FC Midtjylland og AaB skal oppe sig, hvis de skal overhale Ståle Solbakkens mandskab. FCM har allerede en chance på torsdag, når FCK besøger Herning.

Udskældte Federico Santander ser mere trimmet ud end i efteråret, og angriberen var den første der kom på måltavlen i Parken.

Midtvejs i første halvleg kastede angriberen fra Paraguay sig efter en perfekt skruet aflevering fra Kasper Kusk, og så stod det 1-0.

Kusk, Delaney, William Kvist og Peter Ankersen afleverede også et fint indtryk, selv om Esbjerg fik presset spillet op på FCK's banehalvdel i længere perioder af anden halvleg.

Også københavnernes to svenske debutanter, midterforsvareren Erik Johansson og målmand Robin Olsen, gjorde det godt, selv sidstnævnte ikke havde meget at lave.

Esbjerg-træner Jonas Dal satsede i slutfasen med indskiftninger af Emil Lyng og Lasse Rise. På det tidspunkt havde Ronnie Schwartz også fået sin debut i vestjydernes angreb, men det blev aldrig helt farligt for vestjyderne.

FCK topper Alka Superligaen med 38 point AaB med 34 point. Esbjerg har 15 point på næstsidstepladsen.