Niels skrottede én skidt vane og sparede 4000 kroner: Sådan kan du også gøre det

Skrevet af Emil Martesen

14 uger siden

|

06/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Niels skrottede én skidt vane og sparede 4000 kroner.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at et hav af danskere har en travl hverdag, og derfor er det nemt at søge mod lette løsninger, når snakken falder på mad og drikkevarer.

Men der er god grund til at spidse øre, for der er nemlig mange penge at spare, hvis du ikke lader dine fristelser få for meget magt.

Det løfter B.T.'s redaktionschef for Penge, Niels Philip Kjeldsen, sløret for.

Han sætter nemlig fokus på de små, daglige udgifter, som ofte overses, men som kan akkumulere sig til betydelige beløb over tid. Hans indsigt, oprindeligt præsenteret i nyhedsbrevet 'Spar kassen', belyser et vigtigt aspekt af personlig økonomi: de skjulte omkostninger ved daglige vaner.

Her fortæller han selv om hvordan han tidligere havde en morgenrutine, der indebar et stop ved den lokale 7-Eleven, hvor han gerne købte en kop kaffe.

Og ved at gennemgå sit dankort-overblik, opdagede han, at han brugte 4.000 kroner årligt på denne ene vane. Denne realisering førte til en bredere undersøgelse af, hvordan små, tilsyneladende ubetydelige køb kan have en stor indvirkning på ens økonomi.

Niels Philip Kjeldsen påpeger i samme ombæring, at det ikke kun er kaffe, der kan dræne ens pengepung. Alt fra wienerbrød til energidrikke kan hurtigt løbe op, hvis man ikke er opmærksom. Som et eksempel nævner han sin egen vane med at købe energidrikke, hvilket koster ham 3.900 kroner årligt.

For at imødegå disse skjulte udgifter, foreslår han to løsninger.

Den første er at købe billigere alternativer. Han illustrerer dette med et pristjek på kaffe, hvor en kop kan variere fra 10 til 38 kroner, hvilket betyder en potentiel årlig besparelse på 5.600 kroner ved altid at vælge den billigste mulighed. Lignende besparelser kan findes ved at vælge billigere mærker af energidrikke.

Den anden løsning er mere radikal: at skære den dyre vane helt væk. Her foreslår han at spise morgenmad hjemmefra, erstatte energidrikke med kaffe på arbejde, og tage kaffe med på farten i en termokande for at undgå de hurtige og dyre løsninger.