Nigeria og Iran leverer kedelig VM-nullert

Efter 12 VM-kampe med god underholdning, en masse mål og ingen uafgjorte kampe blev stimen i den grad ødelagt mandag aften, da Nigeria og Iran spillede 0-0 i gruppe F.

Især Nigeria - et af Afrikas stærkeste hold - skuffede gevaldigt. Nigerianerne, som blandt andet kan mønstre Premier League spillere som John Obi Mikel og Victor Moses, spillede uden den fornødne gnist, og afrikanerne skabte næsten ingen chancer.

Det havde Irans solide defensiv også en andel i, og resultatet er uden tvivl et godt et af slagsen for iranerne, som har en række ukendte spillere i truppen.

Den største stjerne er måske landstræner Carlos Queiroz, der tidligere har stået i spidsen for Real Madrid og i en årrække var Alex Fergusons assistent i Manchester United.

Ashkan Dejagah fra Premier League-nedrykkerne Fulham er normalt en ganske spændende og udfordrende spiller at følge, men han blev overgået af holdkammeraten Reza Ghoochannejhad.

Offensivspilleren, som til dagligt spiller for Charlton i Englands næstbedste række, udfordrede flittigt Nigerias forsvar, men heller ikke Iran var dygtige nok til at producere de helt store chancer. Det endte for det meste med ufarlige afslutninger.

Nigeria-keeperen Vincent Enyeama, som normalt dirigerer rundt med Simon Kjær i franske Lille, leverede det, han skulle, når det var påkrævet.

Som det var efter lidt over en halv times spil, da Reza Ghoochannejhad headede på mål efter et hjørnespark. Enyeama reddede fint i situationen, som var en af de bedre i en ellers kedelig affære.

Gruppens øvrige hold er Bosnien og Argentina. Søndag nat dansk tid besejrede sydamerikanerne Bosnien med 2-1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip