Nigeria overlever to Messi-mål og går videre ved VM

admin

|

25/06/2014

Dagens topnyheder

For første gang siden 1998 er Nigeria med, når VM-slutrunden går ind i knald-eller-fald-fasen.

Nigeria tabte ganske vist 2-3 i onsdagens sidste gruppekamp mod Argentina, men holdet overlever alligevel i turneringen, fordi Iran samtidig tabte med 1-3 til Bosnien.

Lionel Messi bragte sig med to træffere op på siden af Brasiliens Neymar øverst på VM's topscorerliste, og Argentina går videre med maksimumpoint efter tre sejre.

Kampen blev en langt mere åben og underholdende kamp end de to holds tidligere kampe, som var præget af forsigtigt spil og få scoringer.

Her bragede det løs allerede i kampens åbningsminutter, og både Argentina og Nigeria var kommet på måltavlen, inden der var gået fem minutter.

Først tordnede Messi bolden op i nettaget, efter at Angel Di Maria havde sendt den på stolpen, men føringen holdt kun et minut.

Så leverede Ahmed Musa en fornem detalje, da han tog et træk rundt om Pablo Zabaleta og sendte kuglen i en bue over i modsatte side af målet.

For argentinerne handlede det primært om at undgå et nederlag, der efter alt at dømme ville sende dem i armene på Frankrig i 1/8-finalen, og Messi sørgede med sin fjerde VM-scoring kort før pausen for, at hans mandskab på ny var på sejrskurs.

Barcelona-stjernen krøllede et frispark op over muren og ind bag Vincent Enyeama, der helt opgav at springe efter bolden.

Festen fortsatte efter pausen, hvor Musa straks efter genstarten udnyttede et kolossalt hul i det argentinske forsvar, men få minutter senere gjorde Marcos Rojo det til 3-2 til Argentina, da han heldigt fik bolden på låret få meter fra målstregen.

Så havde landstræner Alejandro Sabella så meget ro i sindet, at han gav Messi et hvil på bænken. Der bliver hårdt brug for målslugeren senere i turneringen, hvor Argentina måske må undvære Sergio Agüero, som allerede i første halvleg måtte udgå med en skade.

Da Messi gik ud, kunne også nigerianerne slappe en smule af. Meldingerne fra den samtidige kamp i Salvador var nemlig betryggende, for Bosniens 2-0-føring over Iran betød, at iranerne skulle lave tre mål for at franarre Nigeria pladsen i 1/8-finalen.

Det var en uoverkommelig opgave for et hold, der slet ikke havde scoret i de to første kampe. Godt nok lykkedes det ni minutter før tid Reza Ghoochannejhad at reducere til 1-2, men mere blev det heller ikke til for Carlos Queiroz' tropper.

Edin Dzeko bragte Bosnien foran på et fladt langskud i første halvleg, og Miralem Pjanic fordoblede føringen efter en times spil. I slutfasen sørgede Avdija Vrsajevic for 3-1-scoringen, der endegyldigt afgjorde kampen.

Argentinas og Nigerias modstandere i 1/8-finalen findes senere onsdag, hvor Gruppe E med Frankrig, Schweiz, Ecuador og Honduras bliver afgjort.

/ritzau/