Nigeria skærper sikkerheden inden valget

Sikkerheden skal være helt i top ved lørdagens præsidentvalg i Nigeria. Derfor har landet lukket alle sine grænseovergange ved kysten og på landjorden.

Myndighederne siger, at der vil blive slået hårdt ned på politisk uro.

Nigerias sikkerhedspoliti understreger, at der eksisterer en reel trussel fra grupper som Boko Haram og advarer om, at folk skal være på vagt over for eksempelvis selvmordsangreb.

- Vælgere rådes til at holde øje med personer i løst tøj eller tøj, der buler ud, og som er upassende i forhold til vejret, siger en talskvinde, Marilyn Ogar.

Politiet advarer også om, at biler, motorcykler og andre motorkøretøjer skal parkeres et stykke fra valgstederne, og at butikker og markeder skal holde lukket for at mindske risikoen for bilbomber.

Tidligere valg i Nigeria har været præget af blodig politisk uro.

I 2011 blev omkring tusind mennesker dræbt i de uroligheder, der fulgte i kølvandet på præsident Goodluck Jonathans valgsejr over sin modkandidat, den tidligere militære leder Muhammadu Buhari.

Valget af ny præsident, nyt parlament, nye guvernører og delstatsparlamenter skulle oprindeligt have fundet sted den 14. februar, men blev udsat til den 28. marts.

Begrundelsen for udsættelsen var, at hæren var i fuld gang med en offensiv mod den militante gruppe Boko Haram i den nordøstlige del af landet.

Opposition anklagede derimod Goodluck Jonathan for at forsøge at vinde tid i valgkampen, hvor meningsmålinger viste, at han denne gang risikerede at lide nederlag til Buhari.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip