Nigeria smider landstræneren på porten

Onsdag aften vandt Nigerias fodboldlandshold med 3-1 over Sudan i kvalifikationen til Africa Cup of Nations, men sejren var ikke nok til at redde landstræner Stephen Keshis job.

Nigerias fodboldforbund (NFF) meddeler torsdag, at Keshi er blevet sat fra bestillingen og erstattet af et "konsortium" af trænere, der skal føre holdet igennem de sidste to kvalifikationskampe.

Også Keshis assistenter må se sig om efter et nyt job.

- For nigeriansk fodbolds bedste og ønsket om at kvalificere os til Africa Cup of Nations i 2015 har vi valgt at fritstille dem med øjeblikkelig virkning, lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters fra fodboldforbundet.

Keshi har haft en succesfuld tid i spidsen for "Super Eagles". Under hans ledelse vandt Nigeria det afrikanske mesterskab i 2013 og nåede 1/8-finalen ved VM i Brasilien sidste sommer.

Resultaterne i den igangværende kvalifikationsturnering har dog været skuffende. Nigeria er fire point efter førende Sydafrika og tre efter Congo i gruppen, hvor kun de to bedste hold er sikre på at komme til næste års slutspil i Marokko.

Det nye trænerkollektiv bliver anført af Shaibu Amodu, der flere gange tidligere har stået i spidsen for det nigerianske landshold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip