Nigerias hær indleder offensiv mod Boko Haram

Nigerianske regeringsstyrker har tilbageerobret byen Baga fra den islamistiske gruppe Boko Haram, oplyser Nigerias militær.

- Vi har sikret Baga. Vi har nu fuld kontrol. Der er kun oprydningen tilbage, siger forsvarets talsmand Chris Olukolade til Reuters.

Soldaterne var bakket op af luftangreb, da de lørdag morgen rykkede ind i byen for at tvinge Boko Haram ud.

Talsmanden hævder, at "et stort antal terrorister" druknede i Tchad-søen, da de forsøgte at flygte under offensiven.

Baga ligger ved bredden af Tchad-søen og huser blandt andet hovedkvarteret for den multinationale styrke, der skal nedkæmpe Boko Haram.

Derfor er tilbageerobringen en vigtig sejr for Nigerias hær og en af flere gode nyheder for den nigerianske regering i løbet af de seneste to uger.

Hvis det lykkes at sende Boko Haram på flugt, vil det formentlig styrke præsident Goodluck Jonathan, der forsøger at opnå genvalg den 28. marts.

Oprindeligt skulle præsidentvalget have fundet sted den 14. februar, men regeringen besluttede at udskyde det på grund af den igangværende offensiv mod Boko Haram.

Det var ikke umiddelbart muligt at få bekræftet oplysningerne om den nigerianske hærs tilbageerobring af Baga fra lokale beboere. De flygtede stort set alle fra byen, da Boko Haram angreb den 3. januar.

Først indtog militsen en militærbase og dernæst angreb den byen og satte adskillige bygninger og boliger i brand. Skrækslagne civile, der forsøgte at flygte, blev skudt.

Det præcise dødstal fra angrebet i januar er ikke kendt. Lokale myndigheder og Amnesty International vurderer, at op mod 2000 mennesker blev dræbt under massakren. Nigerias hær anslår dødstallet til at være 150.

Allerede inden massakren var præsidenten under kritik for ikke at gøre tilstrækkeligt i kampen mod islamisterne.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip