Nigers børn lider under voldelig krig og ekstrem tørke

Tusindvis af forældreløse børn lider under forfærdelige forhold i Niger.

Det vestafrikanske land er som så ofte før ramt af ekstrem tørke. Samtidig fortrænger den militante gruppe Boko Haram fra Nigeria tusindvis af både børn og voksne til landet, der på ingen måde har midlerne til at håndtere de mange flygtninge.

Både Nigers børn og de tilkomne børn fra det krigshærgede Nigeria er særligt udsatte. Det understreger den svenske direktør i SOS Børnebyerne, Paula Guillet de Monthoux.

- Vi er især bekymrede for de uledsagede flygtningebørn, der ankommer uden støtte fra hverken familie eller voksne, siger hun i en pressemeddelelse.

Det anslås, at Boko Haram, der er berygtet som en brutal militant islamistisk gruppe, har tvunget op mod 100.000 mennesker på flugt til Nigerias nabolande, deriblandt Niger.

Cirka halvdelen af flygtningene er børn, oplyser Paula Guillet de Monthoux.

- Vi får børn ind, der har set deres familie blive dræbt, og nu rejser de alene af sted i ren og skær desperation. Børnene har brug for traumebehandling og et sikkert og trygt værested, hvor de kan få hjælp fra ansvarlige voksne, siger hun.

Ifølge Paula Guillet de Monthoux er den nuværende situationen i Niger ekstremt kritisk.

- Lokalbefolkningen har hverken råd eller ressourcer til at tage imod flere flygtninge. Det er svært at se en løsning på konflikten under den nuværende situation, siger hun.

- Det internationale samfund må styrke den humanitære indsats, inden landet rammes af krise, opfordrer Paula Guillet de Monthoux.

SOS Børnebyerne har været til stede i Niger siden 1993 og driver i øjeblikket tre børnebyer for forældreløse børn i det sydvestlige Niger. I øvrigt arbejder de blandt andet på at genforene familier, der er blevet væk fra hinanden under flugt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip