Niklas Landin skifter til Kiel fra sommeren 2015

Den danske landsholdsmålmand Niklas Landin skifter fra den ene topklub i Tyskland til den anden.

Når Landins sæson udløber efter den kommende sæson i sommeren 2015, skifter han fra Rhein-Neckar Löwen til mesterholdet THW Kiel.

Landin får en treårig kontrakt hos Kiel, skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for, at Niklas har valgt os. Han er en stor målmand, der trods sin unge alder har vist stærke præstationer og holdbarhed.

- Vi har været igennem en foryngelse af vores trup i de seneste år. Niklas vil blive en vigtig brik i puslespillet i opbygningen af et stærkt hold, der i fremtiden vil være i stand til at spille med på alle fronter, siger Kiels cheftræner Alfred Gislason.

- Vi har besluttet os for at få skiftet ud så hurtigt som muligt, så alle involverede parter kan koncentrere sig om de kommende store opgaver, uddyber Gislason.

Den 25-årige målmand kom til Rhein-Neckar Löwen i 2012, men den kommende sæson bliver altså hans foreløbigt sidste hos klubben.

Den to meter høje målmand slog igennem i GOG i perioden fra 2006 til 2010, inden han spillede to sæsoner for Bjerringbro-Silkeborg.

I den tyske Bundesliga har Landin udviklet sig til at blive en stor profil. I den forgangne sæson havde han en stor andel i, at Rhein-Neckar-Löwen spillede med om mesterskabet indtil sidste spillerunde.

På målstregen blev klubben dog snydt for guldet af netop Kiel efter et stort drama, hvor målforskellen blev afgørende. Den nye bundesligasæson begynder den 23. august.

I landsholdsregi har Niklas Landin spillet 105 A-landskampe. Landsholdskarrieren kulminerede i 2012 med EM-guldet i Serbien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip