NNF: Danish Crowns ledelse må forklare fyringstrusler

Danish Crowns topledelse må på banen og forklare, hvorfor man i januar truede tillidsfolkene på fem slagterier med lukninger og massefyringer, hvis de ikke accepterede 10 procents lønnedgang til deres kolleger.

Det fastslår slagteriarbejdernes fagforening, NNF, efter at Politiken søndag kan dokumentere ledelsens ultimative krav med en række interne forhandlingspapirer i hånden.

Sidst i maj fortalte NNF-forbundssekretær Jim Jensen til Ritzau om den brutale forhandlingstaktik. Danish Crowns kommunikationsdirektør, Anne Villemoes, afviste dog dengang, at tillidsfolkene var blevet presset.

I Politiken søndag erkender hun imidlertid, at ledelsens metode ikke var "hensigtsmæssig", og at sagen "kunne være håndteret langt mere intelligent, når vi ser i bakspejlet".

Jim Jensen undrer sig over de oprindelige "usandheder" og kalder nu på Danish Crowns ledelse, som hidtil ikke har kommenteret kravene om lokale lønaftaler.

- Jeg har hele tiden vidst, at jeg talte sandt dengang. Men det, der undrer mig mest, er, at det hele tiden er Danish Crowns kommunikationsdirektør, der forholder sig til disse ting i stedet for ledelsen, siger Jim Jensen til Ritzau.

- Nu er der endeligt bevis for usandhederne, så det relevante må være at finde ud af, hvad Danish Crowns ledelse mener om det og om forhandlingsforløbet, siger han.

Ifølge Politikens dokumenter og Jim Jensen stillede Danish Crowns ledelse i januar ultimative krav om lønnedgang til tillidsfolkene på slagterierne i Sæby, Herning, Horsens, Ringsted og Blans i Sønderjylland.

Samme forhandlingstaktik brugte ledelsen over for slagteriarbejderne på Bornholm i maj, inden det i ellevte time lykkedes at finde de stridende parter at finde en løsning og redde slagteriet.

Ritzau har uden held forsøgt at få en kommentar fra kommunikationsdirektør Anne Villemoes søndag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip