Nobelpris: To amerikanere og en canadier med i opløbet

Videnskabsfolk verden over holder vejret. Klokken 11 bliver det afgjort, hvem eller hvilke der få Nobelprisen i medicin. Og der er som sædvanlig fuld gang i spekulationerne.

At gætte på, hvem der får Nobelprisen, er ikke helt nemt. Specielt ikke, når det gælder de naturvidenskabelige fag. Dels fordi de opdagelser, der er gjort i løbet af de senere år, nærmest er uendelige, dels fordi, der ofte er flere end en, der modtager disse priser.

Det har medført, at de store spillesites holder sig væk fra netop disse priser og i stedet koncentrerer sig om litteratur- og fredspriserne.

Men det afholder ikke en række journalister fra at prøve sig som eksperter på området.

Ifølge nyhedskoncernen Thomson Reuters Sciencewatch, som måler, hvor ofte forskere citerer andre forskere i videnskabelige artikler, ligger to amerikanere, Michael Wigler og Charles Lee, samt en canadier, Stephen Scherer, helt i front som favoritter til at modtage medicinprisen i år.

For omkring 10 år siden opdagede de, at menneskets arvemasse indeholder store dele, som er meget forskellige fra menneske til menneske - large-scale copy number variations, kalder de det. Tidligere var man af den opfattelse, at menneskets arvemasse var temmelig ens.

Alle er enige om, at det er en vigtig opdagelse. Spørgsmålet er, om det er tilstrækkeligt til Nobelprisen.

/ritzau/TT

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip