Nøddesbo om spansk VM-målmand: En svær størrelse

Gonzalo Pérez de Vargas er Spaniens foretrukne landsholdsmålmand, og han er rigtig godt spillende ved det igangværende VM i Qatar.

På vej til onsdagens kvartfinale mod Danmark er Vargas den af samtlige VM-målmænd, der kan fremvise den bedste redningsprocent. 42 lyder den.

Han har nappet 61 af de 142 skud, der er kommet mod ham i det spanske mål.

Tidligere har Arpad Sterbik vogtet det spanske bur, men han er ude denne gang, og selv om truppen også tæller den langt mere erfarne José Manuel Sierra, er det Vargas, der får flest minutter i målet.

Det forstår Jesper Nøddesbo, der til dagligt spiller sammen med Vargas i Barcelona, så udmærket.

- Jeg har rost ham til skyerne, og det har han vist, at han har været berettiget til. Taktisk er han en god målmand.

- Han er klog og eksplosiv og venter meget på skytten. Han er en svær størrelse at have med at gøre, siger Nøddesbo, der har noteret sig, at Vargas er øverst på listen med alle VM-målmændenes redningsprocenter.

Barcelona-stregspilleren advarer dog mod at have for stort fokus på den spanske mur. For mange tanker kan gøre mere skade end gavn.

- Man skal have respekt. Men kigger man for meget på målmanden, ændrer man for meget på sit eget spil, siger Nøddesbo.

Efter mange år i Barcelona har Nøddesbo et stort kendskab til det spanske hold. Han kalder Spanien svag favorit mod Danmark.

- Det er nok fifty-fifty, men jeg ser dem have en lille fordel.

Om det spanske hold generelt siger Nøddesbo:

- De spiller med et meget levende og ubehageligt forsvar, og det er spillere fra øverste hylde. Spanien er kendetegnet ved en stamme af spillere, der har været igennem det samme håndboldsystem, de samme klubber og har en fælles spilforståelse.

Danmark-Spanien begynder klokken 19 dansk tid.

/ritzau/

.

Dagens Gossip