Nøddesbo: Sejren giver noget til bagagen senere i EM

Med en sejr på 27-23 over Spanien i den første mellemrundekamp ved EM i håndbold fik Danmark vist, at holdet har niveau til at vinde medalje.

Men det at holdet viste stor moral ved at vende 11-14 ved pausen til en komfortabel sejr, giver en ekstra dimension, som holdet kan få brug for senere i turneringen, mener stregspilleren Jesper Nøddesbo.

- Jeg er glad for sejren, men det, jeg er allermest glad for, er, at vi gik til pausen og var nede og kom ud som et forandret hold.

- Det er en kæmpe ting at blive ved med at tro på det. Det giver selvtillid at få sådan noget i bagagen. Det kan man tage op af rygsækken, når man er presset, siger Barcelona-spilleren.

Danmark gjorde som forventet rent bord i den indledende gruppe, så sejren over Spanien var den første store prøve, der viste sig at indikere, at Danmark har gode muligheder i turneringen.

- Jeg synes, at vi har haft fine muligheder hele tiden. Jeg synes, at vi har været ydmyge og koncentrerede i gruppen, som, jeg ikke syntes, var så nem. Det har russerne blandt andet vist mod Tyskland og Sverige i mellemrunden, siger Nøddesbo.

Selv bidrog han i stor stil til det danske comeback søndag. Ud over at tage godt fra i forsvaret scorede han fire mål på stribe i begyndelsen af anden halvleg og skabte kontakt i stillingen.

- Jeg var glad for min indsats, og det var et godt tidspunkt at få nogle bolde på, siger stregspilleren.

Fra fløjen scorede Lasse Svan Hansen to gange. Også han peger på den mentale faktor som bonus til sejren.

- Over hele linjen er holdet mentalt stærkt til at klø på og bare hamre den næste bold ind. Det er vigtigt, for bliver vi modløse, spiller vi baglæns og sidelæns, og det kan vi ikke bruge til noget, så det var fedt at se, siger Lasse Svan.

Danmark, der er noteret for seks point for tre kampe i mellemrundestillingen, spiller næste gang tirsdag mod Sverige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip