Nødhjælpsarbejder: Nepal gør klar til en nat i det fri

Ifølge Folkekirkens Nødhjælps katastrofechef, Erik Johnson, som befinder sig i Kathmandu, er byen ved at falde til ro oven på tirsdagens jordskælv i Nepal. Nu forbereder mange sig på en nat i det fri på grund af frygt for flere efterskælv.

- Folk sover uden for i nat. Vi er også gået i gang med at slå telte op i en lejr og tilbringer de næste dage i det fri, siger Erik Johnson, som oplevede tirsdagens voldsomme jordskælv på tætteste hold.

- Jeg var til møde i en regeringsbygning sammen med andre ngo'er og FN-folk. Bygningen begyndte at ryste rigtig, rigtig kraftigt. Vi var på tredje sal. Nogle begyndte at skrige og græde og løbe ud, mens andre søgte ly under bordene.

- Efter omkring 30 sekunder kom vi alle sammen ned ad trapperne og ud i det åbne omkring bygningerne. Der stod vi og kunne høre ambulancer begynde at komme. Vi kunne se, at bygningerne stadig rystede omkring os, siger han.

Ifølge Erik Johnson har der været mange efterskælv i Nepal, siden landet 25. april blev ramt af et jordskælv på 7,8.

- Men det her var langt, langt værre, siger Erik Johnson, som kan fortælle om mange nye sprækker i bygningerne der, hvor han befinder sig i Kathmandu. Også Folkekirkens Nødhjælps hovedkvarter har fået nye sprækker i væggene efter skælvet.

Tirsdagens jordskælv betyder, at indsatsen for de nødstedte efter jordskælvet, der ramte 25. april, i visse områder bliver sat på hold det næste døgn, fortæller katastrofechefen.

- Vi suspenderer vores uddelinger, der var planlagt onsdag, fordi der er fare for jordskred i nogle af områderne.

- Men der er mange andre ting, vi kan gøre imens, så forhåbentlig holder vi tempoet, men vi sætter indsatsen lidt på pause i de næste 24 timer, siger han.

Tirsdag blev Nepal ramt af et kraftigt skælv målt til 7,3. I forvejen var der store ødelæggelser i landet efter jordskælvet i april, der forårsagede omfattende ødelæggelser og udløste et akut behov for hjælp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip