Noma-direktør: Vi tager førstepladsen tilbage

- Den meget korte kommentar er, at vi er glade for at være kåret som nummer tre, men jeg tror også på, at vi kan få førstepladsen igen.

Sådan lyder det fra Peter Kreiner, der er direktør for Noma, efter den danske restaurant er blevet kåret til verdens tredjebedste af britiske Restaurant Magazine.

Den spanske restaurant El Celler de Can Roca har vundet førstepladsen, mens andenpladsen går til italienske Osteria Francescana.

Men Noma kan med sit nordiske gourmet-køkken vinde hæderen tilbage, mener Peter Kreiner, der peger på, at det danske hold på Michelin-restauranten i København, er i absolut topform.

- Vi har et sindssygt godt hold. Det bedste hold, vi nogensinde har haft på Noma. Jeg mener også, at vi har haft det bedste år, vi nogensinde har haft. Derfor er det sådan lidt sjovt at se tilbage på et fantastisk år, og så får vi den ikke efter det bedste år, siger han.

Han understreger dog også, at han har stor respekt for vinderne af både første- og andenpladsen.

- De er fremragende restauranter. Altså i outstanding verdensklasse, ingen tvivl om det. Men jeg mener oprigtigt, og det er måske sjovt at sige det, når vi har vundet førstepladsen fire gange de sidste fem år, at vi kan få den igen, siger han.

Han tror til gengæld ikke, der er grund til at frygte for restaurantens fremtid, fordi den nordiske bølge inden for gastronomien er ved at drive over.

Tværtimod mener han, at Noma-kokkenes kunstneriske evner slår igennem uanfægtet ingredienserne. Og desuden har det spanske køkken toppet listen over verdens bedste restauranter flere gange med jævne mellemrum, påpeger han.

Blandt andet i 2013, da Noma også måtte vige fra førstepladsen for at give plads til dette års nummer et.

- Det er jo en slags kontinuerlig fight mellem Danmark og Spanien, siger han.

/ritzau/

.

Dagens Gossip