Noma kan både lave mad og tjene penge

Skrevet af admin

14/06/2016

Mest læste i dag

Dagen efter, at danske Noma blev kåret som verdens femtebedste restaurant, er der flere gode nyheder for René Redzepi og de øvrige ejere, Kristian Byrge og Claus Meyer.

Således viser restaurantens årsregnskab, at virksomheden Noma af 2003 ApS sidste år havde en bruttofortjeneste på mere end 23 millioner kroner, mens tallet på bundlinjen sneg sig op på knap 2,5 millioner kroner.

Det er en væsentlig forbedring i forhold til årene før, hvor tallene på bundlinjen lå på henholdsvis 729.000 kroner og 837.000 kroner.

Noma, der kan bryste sig af to Michelin-stjerner, toppede senest listen fra organisationen World's 50 Best Restaurants i 2014, men rykkede sidste år ned som nummer tre og har altså nu taget to skridt yderligere tilbage på 2016-listen.

Geranium - den eneste danske restaurant med tre michelinstjerner - er placeret som nummer 28, mens Relæ for andet år i træk blev kåret til verdens mest bæredygtige restaurant og fik en samlet placering som nummer 40.

Den italienske restaurant Osteria Francescana er for første gang nummer et på listen. Den overhaler spanske El Celler de Can Roca, der i år må tage til takke med andenpladsen.

Listen fra World's 50 Best Restaurants er sammensat af en gruppe af knap 1000 ledende skikkelser inden for den internationale restaurationsbranche.

I januar lukkede Noma i København midlertidigt og fløj omkring 60 kokke, opvaskere og tjenere til den australske storby Sydney, hvor restauranten åbnede en såkaldt pop up-restaurant på havnen.

I ti uger kunne gastronomiske eventyrere opleve en særligt udviklet menu på den midlertidige restaurant.

Og det blev en bragende succes. Således tog det blot fire minutter at fylde bordene på Noma Sydney, da den danske stjernerestaurant åbnede for reservationer på sin pop-up-restaurant.

/ritzau/