Nordea fortsætter spareplaner efter godt halvår

Storbanken Nordea kom lunt ud af de første seks måneder af 2014. Nordea fik et såkaldt ordinært resultat på 16,6 milliarder kroner i første halvår, og det er en fremgang på næsten en milliard kroner i forhold til samme periode sidste år.

Koncernchef Christian Clausen er tilfreds med resultatet.

- Vi har i 2. kvartal 2014 set fortsat tilgang af kunder og stærk aktivitet, især på opsparingsområdet og inden for rådgivning af erhvervskunder om finansielle løsninger og kapitalmarkedstransaktioner.

- Indtægterne ligger fortsat på et pænt niveau på trods af lav låneefterspørgsel, lave renter og lav volatilitet, og vi fortsætter med at gennemføre vores initiativer for at sikre øget omkostnings- og kapitaleffektivitet, siger han i en kommentar til regnskabet.

Alene i andet kvartal fik Nordea et højere overskud end ventet. Det sker til trods for, at nettorenteindtægterne ifølge Ritzau Finans faktisk blev lidt lavere, end analytikerne havde ventet. Til gengæld overrasker bankens nedskrivninger på udlån positivt.

- Selv om indtægterne lider under et lavt renteniveau, og fordi forbrugerne og virksomhederne holder igen med at efterspørge lån, er det opløftende, at omkostningerne og nedskrivningerne kom lavere ud en ventet, vurderer analysechef i Sydbank Bjørn Schwarz over for Ritzau Finans.

Han kalder det et meget godt regnskab.

Nordeas nettorenteindtægter faldt i andet kvartal til omkring 10,2 milliarder kroner mod 10,3 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Nordea fortsætter den spareplan, som koncernchef Christian Clausen satte turbo på i forbindelse med årsregnskabet for 2013.

Her meldte han ud, at Nordea skal spare omkring 6,7 milliarder kroner frem til udgangen af 2015 - en fordobling af de hidtidige planer. Det skal blandt andet ske ved at reducere antallet af ansatte i koncernen med fem procent.

Ifølge Ritzau Finans betyder spareplanerne nu, at der skal afskediges yderligere 100 ansatte i Nordeas danske afdeling.

I andet kvartal blev bruttoomkostningerne mindsket med 335 millioner kroner og med samlet 2,2 milliarder kroner siden begyndelsen af 2013, skriver Nordea i regnskabet.

De samlede omkostninger faldt i første halvår fire procent, hvis man ser bort fra de såkaldte omstruktureringsomkostninger, som udgjorde 1,4 milliarder kroner.

/ritzau

 

 

Dagens Gossip