Nordea tjener 2,8 milliarder på Nets-salg

Salget af Nets er nu ved at være kørt helt til ende. Nordea, der ejede en femtedel af betalingsserviceselskabet, har nu gennemført sit salg til ATP, Advent International og Bain Capital. Det oplyser Nordea til fondsbørsen.

Salget kommer til at fremgå af bundlinjen af bankens regnskab for tredje kvartal i år. Og her vil der figurere 2,8 milliarder kroner ekstra, hvilket er det skattefrie overskud, som Nordea får ud af salget.

Nets har hidtil været ejet af adskillige norske og danske pengeinstitutter med Danske Bank, Nordea og norske DNB som de største. Nationalbanken ejede cirka 10 procent.

Men sidst i marts meddelte kapitalfondene Advent International og Bain Capital, at de sammen med ATP købte Nets af bankerne for 17 milliarder kroner.

Men salget gik ikke ubemærket hen. Under processen har der blandt andet fra politisk hold lydt kritiske røster om datasikkerheden i forbindelse med, at Nets kommer på udenlandske hænder.

ATP's topchef, Carsten Stendevad, har dog tidligere forsikret om, at der ikke er grund til at frygte for datasikkerheden.

- Der har været megen diskussion af datasikkerhed, og det er noget, som ATP, hele konsortiet og sælgerne er meget fokuserede på. Denne transaktion ændrer intet i den henseende, sagde han i marts.

Handlen, der onsdag fik grønt lys fra EU-Kommissionen, forventes afsluttet i andet kvartal i år.

Kommissionen har undersøgt, om det var i orden i henhold til reglerne om fusion, at de amerikanske kapitalfonde Advent og Bain var med til at købe Nets. Og det var det.

Nets driver dankortet, Betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Sammen med PostDanmark ejer Nets også e-Boks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip