Nordeas boligkunder skal betale samme rente

Slutspurten på refinansieringen af flekslån er sat ind. Nordea Kredit har afsluttet sin refinansiering torsdag, og fredag lukker de store realkreditinstitutter Nykredit og Totalkredit samt Realkredit Danmark deres auktioner, der forlænger boliglån fra 1. april.

I Nordea Kredit landede den endelige rente på et F1-lån på 0,51 procent inklusiv skæringsrente. Det er præcis den samme rente som ved denne tid sidste år.

- Da renten er uændret i forhold til sidste år, har dagens resultat ikke nogen betydning for boligejere med afdragsfrie F1-lån. De vil skulle betale præcis den samme ydelse i 2014, som de har gjort i 2013, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nykredit.

Boligejerne med et F1-lån med afdrag, vil dog spare lidt efter skat på et lån på en million kroner, der efter skat falder fra 3455 kroner til 3445 kroner efter 1. april.

- Besparelsen på 10 kroner svarer til, at boligejerne kan købe en ekstra pose Haribo-Mix hver måned eller fejre en enkelt særlig begivenhed i 2014 med en flaske vin i den lidt bedre kategori, siger Lise Nytoft Bergmann.

F3 renten bliver det næste år på 0,75 procent, og F5-renten landede på 1,27 procent, inklusiv kursskæring. Dermed kan boligejere og virksomheder se frem til endnu et år med meget lave renter.

- Resultaterne fra årets auktion skal derfor snarere betragtes som en glædelig nyhed, der sikrer boligejerne endnu et år med lav "husleje", end en begivenhed som skuffer, fordi renten ikke er faldet endnu engang.

- Boligejerne bør nemlig huske på, at det ikke er mere end end godt fem år siden, at renten lå på over fem procent, siger Lise Nytoft Bergmann.

På hele markedet skal knap 115.000 boligejere og 20.000 erhvervsvirksomheder have ny rente på deres lån fra 1. april.

Nykredit med Totalkredit er de store spillere på markedet med en markedsandel på omkring 40 procent. Resultatet af disse refinansieringer er klar fredag. Det samme med Realkredit Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip