Nordeas nedskrivninger ligger på sit laveste i 10 år

Bankkoncernen Nordea har fået godt styr på nedskrivninger, der ellers har plaget banker verden over i forbindelse med finanskrisens rasen. Men nu ser det ud til, at bankkundernes økonomi igen er ved at kunne hænge sammen.

- Kreditkvaliteten er endnu en gang forbedret, og nedskrivninger på udlån ligger under det gennemsnitlige niveau for de seneste 10 år, siger bankens koncernchef Christian Clausen i en kommentar til regnskabet.

Nedskrivningerne, som er bankens hensættelser til eventuelle tab, er fra andet til tredje kvartal faldet med 17 procent til minus 833 millioner kroner, viser bankens regnskab.

I årets tre første kvartaler ligger nedskrivningerne på over minus tre milliarder kroner. Men trods det store tal er det en milliard mindre end for perioden sidste år.

Samlet kommer banken ud af tredje kvartal med et overskud før skat før engangsindtægter på 1093 millioner euro svarende til 8,1 milliarder kroner i tredje kvartal, viser bankens regnskab.

For årets tre første kvartaler lander overskuddet på 24,7 milliarder kroner eller syv procent mere end for perioden i 2013.

- På trods af fortsat økonomisk modvind ligger indtægterne på et pænt niveau, og vi er godt på vej til at nå vores omkostningsmål, siger Christian Clausen.

Nordea har ligeledes fået flere folk ind i butikken. Samlet har banken fået 67.000 nye kundeforhold i de første ni måneder af 2014.

- Vi har igen i tredje kvartal budt mange nye kunder velkommen. Samtidig betror stadig flere kunder os deres opsparing, og vi har nu passeret en milepæl på 250 milliarder euro i kapital under forvaltning, siger Christian Clausen i regnskabet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip