Nordisk håndboldbrag bliver krig mellem kammerater

Landstræner Jan Pytlick taler om en krig, og der er da også meget dyrebare point på spil, når Danmark og Norge torsdag aften møder hinanden i den sidste gruppekamp ved EM i Ungarn og Kroatien.

Men selv om danskere og nordmænd i mange år har kæmpet om verdensherredømmet, er der ingen modvilje på tværs af de to lejre, hvor alle kender hinanden på kryds og tværs.

- Det er jo ikke sådan, at vi hader hinanden. Det er slet ikke på det stadie, vi er, forklarer Danmarks playmaker Lotte Grigel, der hjemme i Team Esbjerg er holdkammerat med tre spillere i den norske EM-trup.

Hun medgiver dog, at det betyder noget for forholdet, at de to lande har domineret verdenstoppen på skift i de seneste 20 år.

- Det gør, at der er der en rivalisering, og at vi vil give lidt ekstra for at slå dem. Nordmændene har det på akkurat samme måde som os, siger den danske playmaker.

Aktuelt spiller fem norske EM-spillere i danske ligaklubber, mens den danske målvogter Sandra Toft er rejst i den modsatte retning og repræsenterer Larvik i Norge.

- Der er slet ikke noget håneri i klubben efter landskampe. Mine klubkammerater siger bare, at hvis de skal tabe til Danmark, så skal det være fordi, jeg står godt, siger Toft.

Begge hold er allerede kvalificeret til mellemrunden, men kampen er ekstremt vigtig alligevel, fordi et dansk nederlag efter alt at dømme vil sende Danmark videre med kun et point. Da kan det blive meget svært at opfylde målsætningen om medaljer.

Samtidig er der prestige på spil, fordi Norge i det seneste årti har været det hold, alle har set op til.

Til gengæld har Danmark vundet fem ud af de seneste seks indbyrdes opgør, og de to lande spiller nærmest identisk håndbold bygget op om højt tempo og kontrastød.

- De har længe været suveræne, og når man ligger under, så ser man jo altid på vinderne, og hvad de gør. Ikke fordi man direkte kopierer dem, men vi har da forsøgt at få noget inspiration derfra, siger fløjspilleren Ann Grete Nørgaard.

Kampen begynder klokken 20.30.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip