Nordisk Ministerråds kontor afvikles i Nordvestrusland

Aktiviteter under Nordisk Ministerråds informationskontorer i Nordvestrusland afvikles på ubestemt tid, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det besluttede de nordiske samarbejdsministre onsdag på deres møde i Grønland.

Den danske formand for gruppen af nordiske samarbejdsministre, Carsten Hansen (S), ærgrer sig over, at Rusland, med sin beslutning om at give kontoret i Skt. Petersborg status som udenlandsk agent, har skabt en situation, som tvinger de nordiske lande til at afvikle aktiviteterne.

- At fortsætte vores aktiviteter under status som udenlandsk agent er uacceptabelt for de nordiske landes regeringer, siger Carsten Hansen i meddelelsen.

Beslutningen indebærer, at Nordisk Ministerråd opretholder det minimumniveau af ressourceforbrug, som ministerrådet anser for nødvendig i forhold til samarbejdsaftalen mellem Rusland og Nordisk Ministerråd.

Der etableres en arbejdsgruppe med deltagere fra de nordiske lande, som vil se nærmere på udformningen af programsamarbejde med Nordvestrusland.

Beslutningen vedrører i praksis kontorerne i Skt. Petersborg og Kaliningrad samt igangværende aktiviteter i Murmansk, Petrozavodsk og Arkhangelsk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip