Nordisk Ministerråds kontor afvikles i Nordvestrusland

Aktiviteter under Nordisk Ministerråds informationskontorer i Nordvestrusland afvikles på ubestemt tid, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det besluttede de nordiske samarbejdsministre onsdag på deres møde i Grønland.

Den danske formand for gruppen af nordiske samarbejdsministre, Carsten Hansen (S), ærgrer sig over, at Rusland, med sin beslutning om at give kontoret i Skt. Petersborg status som udenlandsk agent, har skabt en situation, som tvinger de nordiske lande til at afvikle aktiviteterne.

- At fortsætte vores aktiviteter under status som udenlandsk agent er uacceptabelt for de nordiske landes regeringer, siger Carsten Hansen i meddelelsen.

Beslutningen indebærer, at Nordisk Ministerråd opretholder det minimumniveau af ressourceforbrug, som ministerrådet anser for nødvendig i forhold til samarbejdsaftalen mellem Rusland og Nordisk Ministerråd.

Der etableres en arbejdsgruppe med deltagere fra de nordiske lande, som vil se nærmere på udformningen af programsamarbejde med Nordvestrusland.

Beslutningen vedrører i praksis kontorerne i Skt. Petersborg og Kaliningrad samt igangværende aktiviteter i Murmansk, Petrozavodsk og Arkhangelsk.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip