Nordiske flygiganter satte passagerrekord i juli

På trods af det forrygende danske sommervejr har de to nordiske flyselskaber SAS og Norwegian haft nok at lave.

Aldrig før har de to selskaber transporteret så mange passagerer i juli, som de gjorde i år.

I alt rejste 2,6 millioner mennesker med SAS.

- Det er glædeligt, at så mange vælger at rejse med SAS. Vores service og regelmæssighed har været meget god i juli, siger koncernchef i SAS, Rickard Gustafson, i en udtalelse.

Hos konkurrenterne fra Norwegian kunne der konstateres en stigning i antallet af rejsende på 17 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

I alt transporterede selskabet knap 2,5 millioner passagerer i juli. Belægningen - det vil sige udnyttelsen af flyenes kapacitet - var på 88,2 procent.

- Vi er meget tilfredse med, at passagervæksten fortsætter, og at vi, selv med stor kapacitetsvækst, fylder næsten ni ud af ti sæder, siger administrerende direktør Bjørn Kjos i en udtalelse.

- Specielt set i lyset af det gode sommervejr i Skandinavien er trafiktallene for juli stærke. Det er også glædeligt, at stadig flere kunder uden for Skandinavien vælger Norwegian, siger han.

I juli fik Norwegian leveret en fabriksny Boeing 737-800. Selskabet får leveret i alt 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i løbet af 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip