Nordiske transportarbejdere vil strejkelamme Norwegian

Konflikten mellem Norwegian og selskabets norske piloter er på vej til at blive optrappet yderligere.

I sidste uge varslede Serviceforbundet i Danmark, der foruden piloter også organiserer blandt andet kabinepersonale og sikkerhedsfolk, at man vil sympatistrejke med piloterne.

Og nu følger Nordisk Transportarbejderføderation trop og opfordrer sine 365.000 medlemmer i hele Norden til at gøre det samme.

– Jeg har i dag opfordret alle vores medlemsforbund til at iværksætte sympatiaktioner, siger generalsekretær Peter Lövkvist ifølge NTB.

Udmeldingen kommer efter et møde i Oslo, hvor fagforeningsrepræsentanter fra hele Norden har været samlet for at diskutere den igangværende konflikt.

Striden mellem Norwegian og piloterne kører nu på 11. døgn, og nu forsøger fagbevægelsen altså at øge presset på luftfartsselskabet.

Direkte adspurgt om hensigten er at lamme Norwegian, siger Peter Lövkvist til E24:

- Hvis ikke det lykkes at blive enig med det norske fagforbund, kan det blive en af konsekvenserne.

Hvis opfordringen fra generalsekretæren bliver fulgt, vil Norwegian få problemer med bagagehåndtering, brændstofpåfyldning og indtjekning af passagerer i de skandinaviske lande.

Nordisk Transportarbejderforbund omfatter 48 lønmodtagerorganisationer i Danmark, Norge, Finland, Sverige, Island og Færøerne.

Der er dog forskellige frister for, hvor tidligt en sympatistrejke skal varsles, og derfor vil den ikke kunne træde i kraft lige med det samme.

Søndag gennemførte den finske luftfartsunion IAU en 14 timer lang sympatistrejke rettet mod Norwegians fly til og fra Helsinki.

/ritzau/

 

Dagens Gossip