Nordjyde tog til fest under sygemelding

Skrevet af admin

27/04/2015

Mest læste i dag

Man skal ikke melde sig syg i Nordjylland det ene øjeblik og så tage til fest i København det næste.

Det kan en nordjysk sælger konstatere, efter at han i landsretten har tabt en sag om erstatning for uberettiget bortvisning.

Vestre Landsret mener ligesom byretten, at det var i orden, at han blev bortvist fra sit arbejde, da han på en og samme dag først meldte sig syg, for derefter at flyve til København på weekend.

Selv forklarede sælgeren, at han havde det dårligt med sit arbejde, og at han ifølge sin læge udviste alle tegn på begyndende stress. Lægen ville dog ikke sygemelde ham eller udfylde en lægeerklæring, men anbefalede ham at tage en snak med HK.

Fredagen før påske meldte han sig syg med den begrundelse, at han og sønnen begge var syge med maveonde. Samme eftermiddag følte han sig bedre tilpas, og han tog flyet til København, hvor han hen over weekenden deltog i et Top Gear-arrangement.

Om mandagen sygemeldte han sig igen frem til efter påske.

Da han havde lagt billeder af Top Gear-arrangementet ud på Facebook, undrede det hans chef, at han deltog i arrangementet og samtidig var sygemeldt.

Da sygemeldingen fortsatte, afleverede arbejdsgiveren et brev til den ansatte med meddelelse om, at han var bortvist.

Et mæglingsmøde mellem HK og virksomheden løste ikke problemet, og HK anlagde sag for uberettiget bortvisning og krævede 120.000 kroner i godtgørelse.

Men HK tabte sagen. Medarbejderen har ikke bevist, at han ikke var i stand til at passe sit arbejde, og han er derfor udeblevet uden gyldig grund, fastslår retten. Derfor er bortvisningen berettiget, og han får ingen erstatning for det.

Til gengæld var ansættelsesbeviset mangelfuldt, og han får tilkendt 1.000 kroner for den del af sagen.

HK skal betale sagens omkostninger, der beløber sig til 50.000 kroner.

/ritzau/