Nordjyde undgår tiltale for at ville forgifte genbos drikkevand

Efter en længere efterforskning har Statsadvokaturet i Viborg valgt ikke at rejse tiltale mod en 61-årig mand, der var mistænkt for at stå bag et forsøg på at forgifte sin genbos drikkevand i Snedsted Nordjylland.

Det var en uhyre sjælden paragraf i straffeloven, der handler om at putte sundhedsfarlige stoffer i drikkevand, som anklageren skulle kunne føre bevis for.

Læs også: Danske rovdyr er fyldt med dødelig rottegift

Og her blev konklusionen, at beviserne var for få til at den 61-årige kunne præsenteres for en tiltale.

- Den rottegift der blev brugt, kunne ikke alene knyttes til den 61-årige og sammenholdt med manglende tekniske beviser og fraværet af vidner, valgte vi ikke at rejse tiltale i sagen, siger anklager ved Statsadvokaten i Viborg, Peter Koukoumis til dagens.dk.

Sagens startede i januar 2014, hvor den 61-årige blev anholdt efter der blev fundet rottegift i et plastrør, der skulle lede vand ind i genboens hus. Røret var ved at blive monteret, og rottegiften nåede derfor ikke frem til den forurettedes drikkevand. 

Læs også: Mand mistænkt for at hælde rottegift i drikkevand

Selvom det har taget over et år for Statsadvokaten i Viborg at komme frem til, at der ikke var nok beviser i sagen, så var tiden helt nødvendig i den komplicerede sag, fordi den krævede meget efterforskning og havde en høj strafferamme. 

- Det var en meget alvorlig anklage, der kunne give op til 10 års fængsel, og derfor var det helt nødvendigt, at vi undersøgte sagen helt til bunds, inden vi tog stilling til om den skulle føres ved retten, siger anklager Peter Koukoumis til dagens.dk. 

 

Dagens Gossip