Nordjylland pjasker videre i grå og lun weekend

Vandmasserne i Nordjylland får formentlig følgeskab af endnu mere regn både fredag og i weekenden.

Det tyder nemlig på vådt vejr nordpå, mens den sydlige del af landet kan nyde et lunt tørvejr, oplyser Thyge Rasmussen, vagtchef ved DMI.

- De, der allerede har fået en masse regn, får yderligere forsyninger. Det er dog ikke de samme mængder, som vi så torsdag, siger han til Ritzau.

- Fredag lægger ud med regn eller byger i stort set hele landet, men det kommer til at klare op fra sydvest i løbet af dagen. I den nordøstlige del af Danmark bliver det dog ved med at være gråt med regn af og til. Det gælder særligt Nordjylland, Nordsjælland og Bornholm, tilføjer Thyge Rasmussen.

Det bliver mellem 12 og 16 grader fredag og endnu lunere, når vi tager hul på weekenden. Her kan varmen snige sig op på 18 grader nogle steder.

- Lørdag begynder tørt i hele landet, men i dagens løb kommer der regn - mest til Nordvestjylland. Natten mellem lørdag og søndag risikerer nordjyderne at få 15 millimeter regn. Søndag bevæger regnen sig ned over landet, men bliver svækket på vejen. Derfor bliver det ikke så vådt på Fyn og Sjælland, siger vagtchefen.

Det er også søndag, at det begynder at ruske. Særligt ved de jyske kyster kan det blive op til hård vind, mens den ellers bliver fra jævn til frisk i styrke. Der er dog tale om en lun vind, så det kommer ikke til at føles helt efterårsagtigt endnu.

Nordjyllands Politi, de lokale redningsberedskaber og Hjemmeværnet har ellers nok at se til med at bekæmpe vandmasser i de nordjyske kommuner Hjørring og Frederikshavn.

Vandet har lukket flere veje og stoppet togdriften, men der er altså umiddelbart ikke udsigt til en tør pause.

- Hvis vi lægger det hele sammen, kommer der op til 20 millimeter regn i Nordjylland de næste dage. Og det ser også vådt ud i den kommende uge, så det er en våd periode, vi er inde i, siger Thyge Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip