Nordjysk bankfusion standset

Nørresundby Bank og Nordjyske Bank har siden oktober haft offentligt kendte planer om at fusionere. De planer er nu sat på hold, oplyser bankerne til Fondsbørsen.

Årsagen er forholdet mellem Nørresundby Bank og dets hovedaktionær, Spar Nord Bank. Her trækker en afklaring af det forhold ud, og det får nu fusionen til at standse midlertidig.

Spar Nord Bank ejer 55 procent af aktierne i Nørresundby Bank. Dermed skal Spar Nord Bank accepterer fusionen.

Ifølge avisen Børsen kræver Spar Nord Bank 2 milliarder for at lade sig købe ud, hvilket er mere, end de to fusionslystne banker har lyst til at betale.

- Vi er på de fem uger kommet langt med alt det, der normalt er et problem. Vi er ikke kommet nogen vegne med spørgsmålene om, hvordan man håndterer Spar Nord Banks aktiemajoritet i Nørresundby Bank, siger Nordjyske Banks bestyrelsesformand, Hans Jørgen Kaptain.

- Jeg håber, at det ikke er mere alvorligt, end at der nu kommer skred i det. Men der er bestemt en risiko for, at det er et signal om, at det kan blive meget svært, mener han.

De to banker har tilsammen 125.000 kunder, og det var planen, at de fra starten af 2015 skulle slås sammen. Navnet på den nye bank skulle være A/S Nordbank, og hovedkvarteret skulle ligge i Nørresundby.

Planerne om fusionen slap ud tidligere, end de to banker havde planlagt, fordi en medarbejder fik stjålet et fortroligt dokument med planerne om fusionen fra sin bil.

Ved offentliggørelsen af fusionen sagde bestyrelsesformanden for Nordjyske Bank, Hans Jørgen Kaptain, at fyringer ikke kunne undgås i forbindelse med fusionen.

Bankerne har til sammen cirka 530 ansatte.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip