Nordjysk betjent anklages for at sparke anholdte

Skrevet af admin

20/01/2016

Mest læste i dag

Gik en nordjysk politibetjent over stregen, da han i marts 2014 anholdt to personer i Frederikshavn? Eller var der blot tale om, at betjenten passede sit arbejde og anvendte den fornødne magt for at passivisere de to personer?

Det er spørgsmålet, som Retten i Hjørring de kommende dage skal tage stilling til. Onsdag indledes en sag med en 37-årig betjent fra Nordjyllands Politi, der er tiltalt for at have udøvet strafbar vold mod de to, da han foretog anholdelsen.

Ifølge anklageskriftet placerede han en fod i baghovedet på de anholdte, ligesom han sparkede dem flere gange på kroppen, mens de lå på maven på vejen.

Senioranklager Christina Ryberg Schou fra Statsadvokaten i Viborg siger, at betjenten overskred sine beføjelser.

- Han anholder nogle personer for nogle overtrædelser, og så opstår der en episode mellem ham og dem, og vi har så rejst tiltalte for, at han skal have begået vold, efter at de to personer var overmandet, siger anklageren.

Betjentens forsvarer, advokat Torben Koch, har derimod en anden udlægning af sagen.

- Det er fuldstændig korrekt, at han har en batalje med en kvinde og en mand under anholdelsen, men han hverken slår eller sparker, men lægger dem ned under brug af den fornødne magt, mens han lægger håndjern på manden.

- Da han er i gang med det, kaster kvinden sig så over ham, hvorefter han slår hende væk, så hun falder ned, forklarer Torben Koch.

Betjenten er også tiltalt for efterfølgende at have foretaget flere opslag i kriminal- og motorregistret, uden at der var nogen "tjenstlig anledning" til det.

Betjenten nægter sig skyldig i anklagerne.

Hele 14 personer er indkaldt som vidner i sagen, heriblandt både de to anholdte, en række øjenvidner samt nogle af betjentens kolleger.

Der er afsat tre retsdage til sagen.

/ritzau/