Nordjysk betonforsvar kommer på hård prøve i Ukraine

AaB får hårdt brug for en solid defensiv, når holdet torsdag aften klokken 21.05 i Ukraine kommer på en af årets sværeste opgaver.

Stærke Dynamo Kiev forsøger at leve op til favoritværdigheden i Europa Leagues Gruppe J og jagter samtidig revanche for det forsmædelige og lidt misvisende 0-3-nederlag i den omvendte kamp i Aalborg.

Derfor er det for AaB perfekt timing, at holdet efter en svingende sæsonstart har fået stablet et sandt betonforsvar på benene, der ikke har lukket et eneste mål ind i de seneste 435 minutter - næsten fem hele kampe.

Den pludselige stabilitet er et udslag af, at nordjyderne i den seneste tid har ændret fokus, forklarer anfører Rasmus Würtz.

- Vi har set på, hvad vi kunne gøre i stedet, når nu angrebsspillet ikke kører som i foråret. Og vi ved jo, at hvis man har en god defensiv og kan holde modstanderne fra at score, så er man ikke langt fra sejren, siger han.

For bare halvanden måned siden lå det ikke lige i kortene, at man skulle nævne ordene AaB og betonforsvar i samme sætning, efter at de danske mestre indledte Europa League med at falde helt sammen og tabe 0-6 til Steaua Bukarest.

Men der er blevet taget hånd om problemerne, og siden 3-0-hjemmesejren over Dynamo Kiev for to uger siden, er det blevet til yderligere tre sejre, hvor målmand Nicolai Larsen har holdt målet rent.

- Det er vigtigt, at man spiller med stor disciplin og står kompakt bagude, og det må man sige, at vi er lykkedes meget godt med, siger Würtz.

Med seks point efter tre kampe er AaB i en fin position i gruppen og ligger side om side med Dynamo Kiev og Steaua Bukarest inden anden halvdel af gruppespillet.

Men det ukrainske storhold bliver en ordentlig mundfuld hjemme på det store Olimpiyskiy stadion, og AaB's respekt for det stærkt besatte mandskab er ikke blevet mindre trods triumfen i den første kamp.

- På trods af vores flotte sejr i den modsatte kamp, så nåede Dynamo Kiev i den første halve time at vise sin indiskutable klasse, siger træner Kent Nielsen til AaB's hjemmeside.

Søndag vandt holdet den absolutte topkamp i den ukrainske liga med hele 3-0 over Dnipro, hvilket får AaB's hjemmebanebedrift mod Dynamo Kiev at fremstå endnu mere forbløffende.

- Vi var noget pressede i den kamp, specielt i første halvleg, hvor de viste stor styrke og individuel kvalitet.

- Det er det stærkeste hold, vi kommer til at møde i dette efterår, og nogle gange er der stor forskel på hjemme- og udebane. Det skal vi være forberedte på. Det bliver defensiven, der skal bære os igennem, forudser Rasmus Würtz.

/ritzau/

 

Dagens Gossip